Newborn

Net geboren baby’s vind ik het schattigste wat er op deze wereld bestaat en vind het dan ook geweldig om hier foto’s van te maken. Als moeder van 2 kinderen weet ik wat jullie hebben doorgemaakt en wat de eerste weken zo speciaal maakt. De eerste 3 weken zijn enorm hectisch en spannend en ook al heb je het nu druk, het beste kun je een newborn shoot binnen deze eerste 3 weken laten plaatsvinden. Zo leggen we alle emoties die bij deze drukke en speciale periode horen ook vast op de foto’s. Daarnaast veranderen baby’s heel snel, zelfs al in die eerste paar weken.

In overleg met jullie worden er foto’s gemaakt van de baby, details (denk bijvoorbeeld aan voetjes/handjes), met de ouders en eventueel met broer en/of zus erbij.

Voor een newborn fotoshoot zorg ik dat de ruimte lekker voor verwarmd is en dat alle dekens, kussen e.d. die gebruikt gaan worden fris en gewassen zijn. Daarnaast heb ik verschillende attributen die gebruikt kunnen worden zoals manden, mutsjes, pakjes enz. waaruit jullie mogen kiezen voordat de fotoshoot begint.

Voor de fotoshoot is er tijd om een voeding te geven zodat de baby lekker loom word waardoor ze sneller tevreden in slaap vallen. Neem ook een extra voeding mee, mocht het nodig zijn om tussendoor nog een voeding te geven als de kleine honger heeft.
Ook wil ik vragen om 30 minuten voordat de fotoshoot begint de luier iets losser aan te doen. Zo voorkom je dat er striemen op de huid van de baby te zien zijn waar de luier heeft gezeten.

Een newborn shoot kan wel even duren want we kunnen van te voren niet inschatten hoe snel de baby gaat slapen, wil de baby een voeding tussendoor of even lekker knuffelen met papa en mama. We nemen alle tijd om uw baby prachtig op de foto te zetten, neem daarom eventueel iets te drinken en te eten voor u zelf mee.

Lifestyle newborn shoot
De nieuwste trend op het gebied van newborn fotografie is een lifestyle newborn shoot. Bij deze shoot worden de foto’s bij uw thuis gemaakt. Het mooie aan deze fotostijl is dat het hele pure en persoonlijke foto’s zijn. Er wordt geen gebruik gemaakt van een fotostudio, uw eigen huis is namelijk het decor (denk hierbij aan ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer, babykamer en tuin mits warm genoeg).
Veel ouders zien deze fotoshoot als een voordeel ten opzichte van de traditionele fotoshoot.
* Je hoeft niet in de drukke periode met je baby op stap.
* De baby is al een beetje gewend aan zijn/haar thuis en is daardoor vaak sneller op zijn/haar gemak.
* De foto’s zijn persoonlijker omdat je eigen omgeving op de foto’s staat.

newborn